Tuesday, December 9, 2008

Valimiste korrast

Valimised toimuvad reedel,
12.12.2008 12.00-18.00
TKK Tolstoi maja fuajees

Iga valija saab endale sedeli, millele ta saab valimiskabiini turvalises varjatuses kirjutada enda eelistuse. Seejärel lüüakse sedelile peale tempel ning libistatakse valimiskasti. Tänuks valimiste eest saab iga valija kutse ametlikule valimispeole reede õhtul. Valimiste aususe ja demokraatlikuse tagab spetsiaalne järelvalvekomisjon Anna Hintsi juhtimisel. Nemad jälgivad reedest valimisprotsessi otsast lõpuni, fikseerivad need kes valimas käisid ning loevad
kokku hääled. Rahva kangelane kuulutatakse välja valimistele järgneval valimispeol, kuhu on kutsutud kõik valijad. Valimine tagab sissepääsu.

Eelvalimised
Juhul kui reedene päev valiku langetamiseks ei sobi, on võimalik osaleda ka eelvalimistel. Sildiga märgitud volitatud isik ootab soovijaid valimiskastiga kolmapäeval ja neljapäeval 12.00-12.15 TKK kohviku juures. Ta annab teile valimissedeli ning võimaluse privaatselt oma otsust vaagida.

E-valimised
Rahva tungival soovil saab kangelase valiku teha ka e-hääletusena. Selleks tehke digitaalselt allkirjastatud tekstidokument sisuga “Mina valin rahva kangelaseks ...................“ Kohale, kus praegu on punktiirjoon, kirjutage oma valitava nimi. Veenduge veelkord, et dokument on digiallkirjastatud ning saatke see meiliaadressile fotopoiss@gmail.com E-valida saab kogu aeg kuni valimiste lõpuni.

No comments: