Tuesday, December 2, 2008

Rahvas vajab kangelast!

Eestit on tabanud rasked ajad. Ebakompetentsete poliitikute ning lühinägeliku rahanduspoliitika tõttu on eestit tabanud kriis. Rahvas otsib süüdlasi. Majandussurutise poolt muserdatud Eestis ei ole poliitikud just heade inimeste rollis. Nemad on need, kes ühel hetkel avastasid: „Oih, meil sai raha otsa“ ning nüüd tegelevad selle kokkuriisumisega rahva arvelt. Nottinghami maksukogujatena pigistavad nad välja iga viimase kui penni kultuuritegelastelt, pensionäridelt, lastelt, vaestelt ja vagadelt. Rahvas on loomulikult pahane. Praegustel rasketel aegadel muud ei tehtagi, kui süüdistatakse poliitikuid halbade valikute eest. Poliitikud on avalikud peksukotid, igaühele kritiseerimiseks ja süüdistamiseks. Ning halbadel aegadel on see väga vajalik ühiskondlik roll. Aga kui poliitikud on need, kellele suunata oma negatiivne energia, siis keda kiita selle kõige eest, mis on hästi? Kui poliitikud on moodsa aja antikangelased, siis kus on kangelased? Kus on Robin Hood, kes rahvaga röövlitejõugust riigimeestele vastu hakkab? Kus on Eesti Obama? Kus on need, keda sõimu asemel kiita ja ülistada? Kus on need, kellest rasketel aegadel innustuda, kelle poole püüelda ning keda eeskujuks võtta? Kus on Eesti kangelased?

Eesti rahvas vajab kangelast. Samas on selge see, et rahvas peab valima ise oma kangelased. Kui Robin Hood oleks vaeseid kaitsma hakanud vastu nende tahtmist, oleks ta külameestelt vastu hambaid saanud. Kes on kangelane, kui rahvas ta selja taga ei seisa? Suvaline tolgus. Mida aga teha, et anda rahvale nende paljuvajatud kangelane? Kõige elementaarsem vastus tuleneb vanasõnast "Kus viga näed laita, seal tule ja aita." Kui rahvas vajab kangelast, siis ma hakkan kangelaseks.

Kuidas aga saada kangelaseks? Kuidas saada rahva soosingut? Rahvas peab tegema oma kangelase suhtes teadliku valiku. Nagu demokraatlikes riikides kombeks, võiks rahvas selle endale valida läbi vastavate protseduuride. Niisiis otsustasin korraldada rahva kangelase valimised ning neil kandideerida.

Juba mõne nädala pärast, detsembris 2008 kandideerin ma rahva kangelase valimistel. Valides mind, garanteerin ma, et elu läheb paremaks. Kuivast põuapinnast tärkab uus lootus. Enam ei pea inimesed oma muredes üksi olema. Elu läheb rikkamaks. Elu läheb ilusamaks. Koos pole midagi, mida me teha ei suudaks! Ühtsuses peitub jõud!

4 comments:

VB sinu tulevane valija ;) said...

NI nii ja mis oleks siis sinu präänik ,mis sa rahvale lubad ,sest Kangelaseks olemisest ja näost üksi ei piisa? !Ja mis pani sind tahtma küll sellist piinarikast teekonda ? ;)

Alleaa said...

Kus on lubatud videopöördumised ja kohtumised rahvaga.
Hakkan juba lubadustes pettuma.

Tiit said...

Kannatust, mu kallid valijad. ka kangelane on inimene.

Olavi Rumvolt said...

Rahva kangelase kõnede ülesehitus võiks olla veel kangelaslikum. Lihtsad laused, mis koosnevad lihtsatest küsimustest ja vastustest. Nagu selle ala meistritel, Stalinil ja Hitleril.
Ise küsid ja ise vastad kohe.
Umbes nii:
Miks on rahval kangelast vaja? Selleks, et paremini elada. Kas me tahame paremini elada? Jah, sellest oleme ammu unistanud.
Kas see unistus saab teoks? Jah, mina teen seda rahva abiga.
Kas meie vaenlased püüavad meid takistada? Jah, kuid me purustame vaenlase ja elame õnnelikult.
Millisel rahval on oma kangelane? Sellisel rahval, kes on õnnelik...

Jne.